Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Törökország

Sport hvg.hu

Itt visszanézheti az egész napos híradásunkat a foci-Eb első napjáról

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó módon négy helyett öt év után, de újra összecsapnak a kontinens legjobb futballválogatottjai, a torna első meccsén Törökország játszik Olaszországgal. Kezdődik a 2021-es labdarúgó-Európa-bajnokság – élő közvetítésünkben egészen a döntő lefújásáig minden nap beszámolunk a legfontosabb tudnivalókról.

Világ Németh András

Így válnak politikai eszközzé a menekültek

Marokkó megsértődött Spanyolországra, ezért a múlt héten utasította a határőröket, hogy nézzenek másfelé, ha a Spanyolországba bejutni akaró migránsok netán megkísérelnek behatolni a Gibraltári-szoros afrikai oldalán fekvő spanyol exklávéba, Ceutába. Az eredmény az lett, hogy több ezer menekült ostromolta meg a Marokkó északi partjainál fekvő várost elzáró kerítést. A menekültekkel való zsarolás azonban nem Marokkónak jutott eszébe, az eszközt már használták a líbiaiak, és a törökök is.

Világ hvg.hu

Budapest izraeli nagykövete követendő példának állította Szijjártó Péter kiállását

Bár sok hír szól arról, hogy már folynak tűzszüneti tárgyalások Izrael és a Gázai övezetből támadásokat indító Hamász között, én nem tudok ilyen egyeztetésekről; az események logikájából az következik, hogy az izraeli kormány aligha fogadna el egy olyan fegyverszüneti egyezményt, amely nem változtatná meg jelentősen a térségben kialakult helyzetet – mondta Jakov Hadas-Handelsman Izrael budapesti nagykövete, aki szerint nem lehet kizárni, hogy az izraeli hadsereg szárazföldi támadást intéz a Gázai övezet ellen.