Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Szecsuán

Zhvg Fercsik Mariann

Ahol végleg eltűntek a méhek: kézi beporzás Kínában

Ami számunkra a távoli jövő, a kínai Jiuxiangban a szürreális jelen: a vegyszeres gazdálkodás következményeként méhek nélkül maradt földművesek a puszta kezükkel, tollseprű segítségével végzik el a rovarok munkáját. A kézi beporzásról Fercsik Mariann fotóművész készített riportot, ő írt róla a hvg.hu-nak is.

Világ MTI

Hétgyermekes tibeti férfi gyújtotta fel magát Szecsuanban

Felgyújtotta magát, és belehalt égési sérüléseibe egy hétgyermekes tibeti özvegy férfi a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban. Ő a második tibeti egy héten belül, aki így vetett végett életének. Feltehetően Tibet kínai elnyomása ellen tiltakozott így.

Autó hvg.hu

Ennél ostobább balesetet tényleg ritkán látni

Kína nagyvárosaiban állandó jelenség a forgalmi dugó, így nem ritkák a balesetek sem, ám nem kell ahhoz embertelenül nagy tumultus, hogy az egyik autó szó szerint felmásszon a másikra.

Világ MTI

A lángok martalékává vált két huszonéves szerzetes

Két huszonéves tibeti szerzetes felgyújtotta magát a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány Apa megyéjének Kirti kolostorában. Imát mondtak értük, holttestüket pedig csütörtökön elhamvasztották - jelentette az amerikai székhelyű Szabad Ázsia Rádió és a Free Tibet szervezet londoni központja.