Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Szaddám_Huszein

Világ MTI

Meghalt Tárik Azíz

Hetvenkilenc éves korában meghalt pénteken Tárik Azíz, aki Szaddám Husszein iraki diktátor külügyminisztere volt és a nemzetközi színtéren a kormány arca volt - jelentette a BBC.

Világ MTI

Megölték Szaddám Huszein jobbkezét

Az évek óta szökésben lévő egykori tábornok volt a jelenlegi iraki kormány elleni lázadás egyik szellemi atyja. Egy katonai műveletben ölték meg.

Világ MTI

Lerombolták Szaddám Huszein sírját – fotók

Szinte teljesen lerombolták Szaddám Huszein iraki diktátor síremlékét, amikor Tikrít városáért harcoltak az iraki biztonsági erők az Iszlám Állammal – jelentette az AP amerikai hírügynökség.

Itthon hvg.hu

Három magyar gyereke van Szaddám levadászójának

Steve Russell amerikai republikánus képviselő, aki alezredesként a Szaddám Huszein elleni műveletet vezette, eredetileg csak egy árvát szeretett volna örökbe fogadni Magyarországról, de a kisfiút nem akarta elszakítani testvéreitől, így lett három magyar gyereke. Matt, Chris és Patricia ma már felnőttek, és igazi oklahomai vált belőlük.

Terror

Busht meglepte, hogy Szaddám Huszein nem hitt neki

George W. Bush volt amerikai elnök arra számított 2003-ban, amikor katonai akcióval fenyegette meg Irakot, hogy Szaddám Huszein diktátor majd elhagyja a közép-keleti országot. A volt elnök a tévéinterjúban megerősítette: ma sem bánja az iraki beavatkozást, mert úgy gondolja, ez volt a helyes döntés.

Világ MTI

Videó: Megrongálták Szaddám Huszein síremlékét

Egy amatőr videón látható, hogy Szaddám Huszein nagy portréját összezúzták és megrongálták körülötte a virágágyakat. A sír csak kisebb károkat szenvedett, ellentétben az iszlamisták közleményével.