Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Nemzeti_Könyvtár

Kult hvg.hu

Kerényi Imre útja a kultúrából a politikába

Kerényi Imre politikai pályafutása során fokozatosan sodródott balról jobbra, majd 2010 óta a Fidesz-kormányok miniszterelnöki megbízottja volt. Nevéhez fűződik az Alaptörvény díszkiadása, a Nemzeti Könyvtár sorozata és a Magyar Krónika.

Kult hvg.hu

Kerényi „vicce”: börtönbe kéne zárni az írókat

A Magyar Nemzet szerint fölösleges pénzszórás a Kerényi Imre által összegründolt Nemzeti Könyvtárra szánt 300 millió forint. Kerényi nem foglalkozik a kritikákkal, nem nyűgözi le a magyar értelmiség kritikai szemlélete, sem Ady Endre, viszont a miniszterelnöki megbízottnak vérfagyasztó humora van: börtönbe zárná az írókat.

Kult hvg.hu

Kerényi kapott 300 milliót a kormánytól

Az eddigi 6-7 "Kerényi-projektre” fordítja azt a 300 millió forintot a miniszterelnöki biztos, amit a kormány szánt neki. A pénz az Igazságügyi Minisztériumon keresztül jut el hozzá.

Kult TA

Kerényi: "Alföldi világsztár lehet"

Bár Kerényi Imre tavasszal még botrányosan beszélt Alföldi Róbert színházáról, ami szerinte a "buzikról" szólt, a miniszterelnöki megbízott ma már azt mondja, ha ő lenne Tarlós István, adna Alföldinek egy színházat. A Nemzeti Könyvtár kiadványai körül kialakult szerzői jogi felfordulást, úgy tűnik, rendezték, de még mindig akadnak elvarratlan szálak.

Itthon MTI

Kerényi saját zsebből is hajlandó kicsengetni a jogdíjakat

"Minden rendben lesz, minden ki lesz fizetve" – így reagált Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott az Index azon cikkére, mely szerint a Nemzeti Könyvtár sorozatban engedély nélkül jelent meg többek között Márai Sándor, Weöres Sándor és Szabó Magda műve is.

Itthon MTI

Visszadobták Kerényi ajándékát az LMP-sek

Karácsony Gergely és Jávor Benedek elfogadhatatlannak tartják, hogy Kerényi Imre "kurzuskönyvtárára" több százmillió forint ment el, miközben a kulturális államtitkárság büdzséjét megint megvágták, ezért visszaadták a kormánymegbízottól ajándékba kapott könyveket.