Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Munkaadók_és_Gyáriparosok_Országos_Szövetsége

Gazdaság MTI

MGYOSZ: nem tudják kigazdálkodni a béremelést a vállalatok

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elemzése szerint a kormány által szorgalmazott béremelés olyan teher, amit a vállalatok jelentős része nem tud kigazdálkodni, és nem lesz képes kifizetni az első öt százalékot sem - jelentette ki az MTI-nek adott interjúban Rolek Ferenc a szervezet alelnöke.

Gazdaság hvg.hu

Az MGYOSZ korrekciókat akar a konvergenciaprogramban

Az MGYOSZ a konvergenciaprogram fő irányaival egyetért, de a különadók részleges fenntartása és a társasági adó, illetve a munkát terhelő járulékok csökkentésének elhalasztása a szervezet szerint növekedést gátló tényező lehet.

Gazdaság MTI

Elbocsátásokkal járhat, ha korlátozzák a vasárnapi munkát

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a munkanélküliség növekedésével, növekvő állami kiadásokkal, csökkenő bevételekkel járhat a vasárnapi munka tilalmának bevezetése, ami egyben a gazdaság versenyképességét is visszavetheti az unió többi tagállamával szemben.

Vélemény Szegő Péter

"Még nem vagyunk fekete Afrika, de közeledünk afelé"

Némi optimista kicsengés mellett súlyos gazdasági problémákról beszélt a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének csütörtöki budapesti rendezvényén két ismert közgazda, Csaba László és Vértes András. Csaba László a korrupciótól óvta a leendő Fidesz-kormányt, mert az szerinte a Jobbik malmára hajtja a vizet, míg Vértes szerint nem lehet a társadalommal szemben reformálni.