Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Magyar_Önkormányzatok_Szövetsége

Gazdaság hvg.hu

"Mi történt itt ma? Semmi" – mondták az önkormányzatok, miután Gulyás Gergellyel tárgyaltak

A Miniszterelnökséget vezető miniszter meghallgatta az önkormányzati szövetség vezetőit, de nem ígért semmit, mert minden „kormánydöntés” függvénye. A nagyobb önkormányzatokkal a kormány egyesével fog tárgyalni az elvont bevételek kompenzálásáról március végéig, miközben már most el kellene fogadniuk az idei költségvetéseiket.

Itthon Tossenberger Adél

Nem államosítás, csak átvétel: az érintetteknek fogalmuk sincs, miről van szó

A múlt héten megint új fordulatot vett az általános iskolák államosításának ügye: az állam csak a fenntartói szerepet vállalja, a működtetők jövőre az önkormányzatok lesznek. A pedagógusok és az önkormányzatok sötétben tapogatóznak, és próbálják menteni a menthetőt. Az NGM konkrét költségeket nem közöl, a Nefmi szerint szó sincs államosításról, a nehéz helyzetben lévő településeket pedig a korábbi gyakorlattal szemben nem hagyják magukra.

Itthon hvg.hu

Térkép: így osztanák fel új járásokra Magyarországot

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik.

Itthon MTI

MÖSZ: ne vessenek ki ebadót az önkormányzatok

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete azt javasolja az önkormányzatoknak, hogy ne vessék ki az ebadót, mert szerintük a törvény ebben a formájában a felelős állattartókat bünteti.

Itthon InfoRádió

Csak a WC-takarítás jut az önkormányzatoknak?

Több szakmai szervezet szerint szükségtelen az iskolák államosítása. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége, a Jegyzők Országos Szövetsége, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Pedagógusok Szakszervezete és a Magyar Faluszövetség közös állásfoglalásban tiltakozott.

Itthon hvg.hu

Pongyola Orbánék javaslata az önkormányzatok szerint

Bírálta az önkormányzati törvény múlt héten nyilvánosságra került tervezetét a Magyar Önkormányzatok Szövetsége. A szervezet elnöke egy pénteki rendezvényen azt kifogásolta, hogy a települések hitelfelvételét a tervezet szerint a kormányhivatalok ellenőrizhetnék, ám Gémes György szerint ezek a hivatalok nem függetlenek a politikától. A MÖSZ elnöke azt is kifogásolta, hogy a tervezet a járóbeteg-ellátást is államosítani akarja, amibe szerinte rengeteg pénzt fektettek az utóbbi években az önkormányzatok.

Gazdaság MTI

Év eleji szintre ugrott a magyar törlesztéskockázati árazás Londonban

Az év eleje óta nem mért szintre emelkedett a szerdai londoni kereskedésben a magyar államadósság-törlesztési kockázat biztosítási tranzakcióinak árazása. Citybeli elemzők a díjszabás emelkedését azzal hozzák összefüggésbe, hogy a Magyar Önkormányzatok Szövetsége egy évi moratóriumot kér az önkormányzati hitelek tőketörlesztésére.