Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Kerényi_Imre

Kult hvg.hu

Vidnyánszky Attila legerősebb mondatai a Színház- és Filmművészeti Egyetemről

A hét végén kiderült, hogy a kormány által önkényesen kijelölt kuratórium elnökeként Vidnyánszky Attila lesz a Színház- és Filmművészeti első embere. A Nemzeti Színház igazgatójának az elmúlt hetekben adott nyilatkozatai és megnyilvánulásai tulajdonképpen végig ennek a feladatnak ágyaztak meg. Összegyűjtöttük Vidnyánszky Attila leghatározottabb mondatait az intézményről, amelynek a diákjai és oktatói tüntetéssel, tiltakozással és felmondásokkal próbálták megakadályozni, hogy ő vegye át az irányítást.

hvg360 HVG

Csaknem egymilliárdból hozta vissza az éttermekbe az élő cigányzenét a kormány

Az országimázs-építés egyik pillérének szánt éttermi cigányzene támogatására született kormányprogram, a Muzsikáló Magyarország ötlete Kerényi Imre fejéből pattant ki. A kormánybiztos állítólag akkor érezte a szükségét az állami beavatkozásnak, amikor jó egy éve betért egy vendéglőbe, ahol csalódottan tapasztalta, hogy élő cigányzene helyett csak silány gépi muzsika szól. Hazatérve felkereste Orbán Viktort, akitől a hagyomány feltámasztásáért gyors kormányzati beavatkozást kért. A miniszterelnököt, aki maga is kedveli ezt a zenei műfajt, nem igazán kellett kapacitálni.

Kult hvg.hu

Kerényi Imre útja a kultúrából a politikába

Kerényi Imre politikai pályafutása során fokozatosan sodródott balról jobbra, majd 2010 óta a Fidesz-kormányok miniszterelnöki megbízottja volt. Nevéhez fűződik az Alaptörvény díszkiadása, a Nemzeti Könyvtár sorozata és a Magyar Krónika.