Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Katedrális

Kult MTI

Kifosztottak egy francia világörökségi katedrálist

Kirámolták hétfőre virradó éjszaka a délnyugat-franciaországi Oloron-Sainte-Marie település katedrálisát, amelynek a kapuját teherautóval döntötték be az elkövetők – közölték a helyi hatóságok.

Világ hvg.hu

Videó: Katedrális tetejére mászott egy fehér zászlóval az adrenalinfüggő békeaktivista

Kamerával a fején, biztosítás nélkül mászott fel múlt éjjel egy békeaktivista a strasbourgi katedrális tetejére, kezében egy fehér zászlóval. A torony tetejéről körbenézett, és fölvette a félig sötétségbe merült várost. A férfi magyarázata szerint a fehér zászló ezúttal nem a megadás szimbóluma, hanem a béke melletti kiállásé az egyre fokozódó erőszak közepette.

Világ MTI

Csaknem porig égett Kína legrégebbi katedrálisa

Tűz martaléka lett Kína egyik legrégibb, gótikus és román stílusban épített katedrálisa a kelet-kínai Ningpo városában. Csak a főépület váza maradt épen – jelentette a kínai média hétfőn.

Nagyítás hvg.hu

Fotók: kartonkatedrálist avattak Új-Zélandon

A földrengésben összedőlt helyére két és fél év alatt új templomot építettek az új-zélandi Christchurchben. A sátorra emlékeztető tető alatt nagyjából hétszáz hívő fér el, az épület átszámolva körülbelül 964 millió forintba került. A templom szerkezete kartonelemekből, polikarbonát műanyaglapokból és fagerendákból áll, melyeket elvileg már nem veszélyeztetnek a földrengések.