Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Gyöngyösi_Márton

hvg360 Seres László

Seres László: A Jobbik sofőrjei

A mai Jobbikban nem csak (volt) Hitler-fan sofőrt találunk, hanem ott vannak a párt egykoron antiszemita szólamokat hangoztató, politikai értelemben vett sofőrjei is. Lehet-e „pragmatikus” módon együttműködni a Jobbikkal, amíg ez a párt nem képes az azonnali sofőrváltásra? Vélemény.

EUrologus EUrologus

Megszavazta az Európai Parlament a jogállamisági mechanizmust

Az Európai Parlamentben ismét elhangzott, hogy már január 1-jétől vizsgálni fogják a gyanús eseteket. A parlamenti állásfoglalás felhívta a figyelmet arra, hogy a rendelkezések akkor is alkalmazhatók, ha az alapvető jogok "rendszerszintűen sérülnek és ennek hatása van – vagy hatása lehet – az uniós források kezelésére".

Gazdaság Arató László (EUrologus)

Ursula von der Leyen: Vétó helyett az Európai Bírósághoz forduljanak a magyarok és a lengyelek

Új elem jelent a költségvetési-jogállamisági vitában. Vezető néppárti politikusok szerint akinek gondja van a jogállamisági mechanizmus alkalmazhatóságával, annak az Európai Bíróságtól kellene kérnie ezzel kapcsolatos jogi állásfoglalást. A kérdésről az Európai Parlament vitázott, csütörtökön pedig a magyar és a lengyel kormányfő egyeztet majd.

Itthon Windisch Judit

Gyöngyösi a csúcson, a Jobbik a gödörben

Nem mindenki gyomra vette be a csúfos választási szereplést a Jobbikban, a pártban azonban akkora a fegyelem, hogy nem a vezetők, hanem a lemondást pedzegető politikus kényszerült hosszú magyarázkodásra a sajtó előtt. A párt elnöksége és frakciója még értékeli a választási eredményt, de a kudarcot nem varrták a listavezető Gyöngyösi Márton nyakába: a párt jelenlegi frakcióvezetője Brüsszelben folytathatja pályafutását.

Itthon Tóth Richárd

Gyöngyösi Márton: Weber a legalkalmasabb jelölt az Európai Bizottság vezetésére

A választások után minden területen beszűkült a magyar közélet, ezért ha mandátumot nyer az EP-választáson, a Jobbik frakcióvezetője itt hagyná a magyar parlamentet és Brüsszelben folytatná. Frakciót keres magának a Jobbik, akár a Fidesz helyét is átvennék az Európai Néppártban. Gyöngyösi Márton EP-listavezető azt mondja, nem tartja erélyes és elvhű politikusnak Manfred Webert, de lehet, hogy szavazna rá.