Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#GMO-mentesség

OTP Agrár

Veszélybe kerülhet a gabonatermelés?

Ötven százalék: ennyivel több élelmiszert kell előállítani az előttünk álló 30 évben, ha azt akarjuk, hogy mindenkinek jusson megfelelő ennivaló. A kérdés: hogyan lesz kenyér az asztalon?

hvg360 Zsámboki János

Odacsapna a magyar agráriumnak egy francia GMO-s törvénymódosítás

Franciaország változtatni készül a génmódosított élőlények fogalmának meghatározásán, ezzel magyar termények is egy csapásra génmódosítottnak minősülnének. Biológus szerzőnk azt mondja, a génmódosított szervezetek meghatározásával eleve alapvető gond, hogy a természetben minden növény emberi beavatkozás nélkül is genetikai módosulásokon megy keresztül. Vélemény.

Vélemény Bauer Tamás

Bauer Tamás: Ungár Orbán oldalán

Az ellenzéki pártokat, amelyek egyaránt élesen szembehelyezkednek a Fidesz hatalmával, áthidalhatatlan nézetkülönbségek választják el számos kérdésben. Ez a véleménycikk még a veszélyhelyzet kihirdetése előtt született írásra válaszol, abban a reményben, hogy a vírus témája mellett más, elvarratlan megbeszélnivalóinkhoz is vissza lehet térni.

Vállalkozás MTI

GMO-mentes termékekkel kaszálhatnak a magyar gazdák?

Ősszel meghozhatják azokat a jogszabályokat, amelyek lehetőséget adnak a génmódosításmentes termékek megjelölésére. A földművelésügyi államtitkár szerint ezzel a magyar gazdák egy új piaci szegmensben kerülhetnének lépéselőnybe.

Gazdaság MTI

Új címkéket ragasztana több hazai élelmiszerre a kormány

Az Európai Unióban Magyarország vezetheti be elsőként a genetikailag módosított szervezetek (GMO) köztermesztésének tagállami tiltását lehetővé tévő új szabályokat - mondta Berlinben Rácz András, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért felelős helyettes államtitkára.

Gazdaság MTI

GMO-jelentés: zéró tolerancia a szennyezett vetőmagokra

A Kormány elfogadta a géntechnológiai tevékenységgel, annak mezőgazdasági és élelmiszer-előállítási alkalmazásával kapcsolatos stratégia végrehajtásáról készült 2009-es és 2010-es országgyűlési jelentést - tette közzé a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a kormányzati hírportálom.

Gazdaság InfoRádió

"Komoly piaci pozíciót jelent, ha egy ország GMO-mentesen termel"

Lengyelország és Szlovákia példája bizonyítja, hogy az Európai Unió nem írta le a kelet-európai cukorgyártást - mondta az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának fideszes elnöke. Font Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a magyar mezőgazdaság hírének nem ártott a GMO-ügy.

Hazai gazdaság hvg.hu

GMO-botrány: ki nyerhet a betárcsázással?

Annak ellenére, hogy megszületett a GMO-élelmiszerek termesztését tiltó kormányzati döntés, és ismét megerősítették a magyarországi moratórium fenntartását 2009 márciusában, a hazai termékek nincsenek biztonságban. Az EU-ban félő, hogy megrendült a bizalom a hazánk számára előnyt jelentő „tiszta” termékek megbízhatóságát illetően, miközben egy esetleges hazai vetőmagpiaci átrendeződés is csak a szinte biztosan szennyezett, fekete vetőmag-szállítmányoknak kedvezne.