Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Egyesült Államok

hvg360 HVG360

Ashbrook: Megafeladat vár Bidenre, mindenütt visszaesőben van a jogállam

Joe Biden a demokráciát igyekszik megmenteni otthon és a világban is - írta elemzésében Cathryn Clüver Ashbrook, a Német Külpolitikai társaság vezetője. Szerinte csak a demokráciák képesek elhárítani az olyan veszélyeket, mint Kína, amelynek vezetése hatékony, ugyanakkor gátlástalan.

Világ Bihari Ádám

Biden végre Európába érkezik, de amire igazán vágyik, azt itt aligha kapja meg

Maratoni európai turnéra indul az amerikai elnök, hogy demokráciákat toborozzon Kína ellen. Számos téma van azonban, amit az európai felek jóval sürgetőbbnek éreznek a számukra kevésbé valós fenyegetésként megélt kínai külpolitikával szemben. A hangulat várhatóan egy nagy összeveszés utáni kibékülős párterápiát fog idézni, számos eddig kibeszéletlen problémával. Aztán jön Putyin.

Élet+Stílus Sándor Anna

Olyan ez, mint Amerika piszkos titka. Mintha egy német nem tudna a holokausztról

Amíg a magyar gyerekek indiánosdit játszottak a vasfüggöny mögött, a Mohawk nemzethez tartozó Scott Manning Stevens kisfiúként „magyarosdit” játszott az Egyesült Államokban. A Harvardon doktoráló professzor jelenleg Fulbright-ösztöndíjjal kutat Magyarországon – nem volt kérdés, hogy ide jöjjön. Interjúnkban beszél arról, hogy mit jelent a hétgenerációs gondolkodás, hogy miért háborodnak fel még mindig az amerikaiak, ha a múltjukkal szembesítik őket, és hogy mennyire lenyűgözik őt a magyarországi néprajzi gyűjtemények.