Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

# Egyensúly_Intézet

Világ Serdült Viktória

Fukuyama: A járványhelyzet végül még erősítheti is a demokráciát

A koronavírus okozta globális világválság megerősítette az antidemokratikus folyamatokat, hosszú távon azonban erősebb demokráciához és jogállamisághoz is vezethet – mondta az Egyensúly Intézet online konferenciáján Francis Fukuyama amerikai filozófus. Stumpf István volt alkotmánybíró szerint pedig a politikusoknak akár néhány éven belül eddig nem tapasztalt társadalmi konfliktusokkal kell majd szembenézniük.

hvg360 HVG360

"Egyre fokozódó ütemben fogunk lemaradni" – Filippov Gábor a HVG Teraszon

"Magyarország ma nem a nemzethalál felé vágtat", tehát illő lenne más, fontosabb dolgokkal is foglalkozni – állítja Filippov Gábor politológus, történész, az Egyensúly Intézet kutatási igazgatója. Rávilágít, hogy miért hibás a magyar gazdaságszerkezet, miért mérgező a múltról beszélni a jövő helyett, s mit kell tenni a mindenkori kormánynak a felzárkózásért.

hvg360 Gergely Márton

Boros Tamás: Az a célunk, hogy ez az ország kezdjen végre országként viselkedni

Éveken át jártam ugyanazokkal az emberekkel konferenciákra, és este is velük ültem be egy sörre, de az változást nem hozott – mondja Boros Tamás. A politikai elemzőt ez az élmény is arra sarkallta, hogy kilépjen a komfortzónájából, elhagyja az aktuálpolitikát, és a jövő kihívásaival foglalkozzon. Erre a feladatra alapította meg társaival az Egyensúly Intézetet. Hol vannak az új Széchenyik? Miért sikeresebb az ember az oroszlánnál? És mit tehet a tehetségtelen tüntető? A HVG portréinterjúja Boros Tamással.