Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

Csáki_Judit

Kult Csatlós Hanna

„Nyugtatás lesz és beetetés” – Csáki Judit Vidnyánszky hatalomátvételéről

A Kaposvári Egyetem színházi tanszékének egykori vezetője felidézte, mi történt azokban a napokban, amikor a színészképző felett átvette az irányítást Vidnyánszky Attila. Csáki Judit úgy tippeli, hogy a kaposvári esethez hasonló forgatókönyv mentén fogják „leszalámizni” a Színház- és Filmművészeti Egyetemet, melynek kuratóriumi elnöke lett a napokban Vidnyánszky.

Kult

Balázs Péter is bekerült a POSZT zsűrijébe

Az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó zsűrijének delegálási módját a fesztivál körül kialakult botrány miatt módosítottak. A nyolctagú testületbe négy tagot önállóan a Magyar Teátrumi Társaság, négyet pedig a Magyar Színházi Társaság jelöl. Csáki Judit nem került be most sem.

Kult hvg.hu

Bojkottálják a kritikusok a POSZT-ot

A Színházi Kritikusok Céhe Csáki Juditot jelölte a színházi seregszemle zsűrijébe, ám a POSZT szakmai tulajdonosai nem fogadta el a jelölést. A kritikusok hallgatással tiltakoznak.

Kult Hercsel Adél

"Különösen szép ékköve a hülyeségnek az egyetemisták dress code-ja"

Nem lehet összemosni a két oldal felelősségét sem a színházi „egyházszakadásban”, sem az ország politikai megosztottságban – véli Mohácsi János. A rendező valós tapasztalatokat épített a kultúrpolitikát is kifigurázó darabjaiba, és kikéri magának, hogy egy újságíró mondja meg, miről kell beszélnie a színháznak. Mi történt Kaposváron? Miért énekelnek színészhallgatók Cseh Tamást? Interjú.

Kult Csáki Judit

De kik azok a fényevők?

Lehet szövegelni a tudomány és a művészet világmegváltó hatásáról, mert kétségtelenül van neki, csak hát nem mindegy, hogy odakint közben csönd van, vagy kolera tombol, esetleg forradalom.

Kult Csáki Judit

Az egyik vég: a demens miniszterelnök

Demens: aki a felejtés univerzumában él, és nem lehet vagy nem érdemes kirángatni onnan. Amióta bezárták az OPNI-t, nem tudjuk, hol vannak. Most éppen Mundruczó Kornél színpadán.

Kult Csáki Judit

Apja képe alatt lövi főbe magát a nagy arc Hedda

Ritkaság az ilyen díszlet manapság: minden szép benne. A terítők, a vázák, a képkeret, a bútorok, de még az ifjú férj is – a fene sem érti, mi baja van ennek a Hedda Gablernek. A Radnóti Színház Ibsen talán legfogósabb drámáját mutatta be.