Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Balogh_Zoltán

Itthon hvg.hu

Kiakadt az 56-os plakáton eltagadott hős családja

A halszagú Magyarország-botrány után az 56-os emlékbizottság plakátja körüli zűrzavar is egyre durvább: a plakátokon látható „ifjú harcos” családja nem érti, hogyan tüntethették fel apjuk fotóján másnak a nevét. Ahogy azon is felháborodtak, hogy a tévesen szereplő férfi nem vallja be, nem is ő látható a képen.

Nagyítás hvg.hu

Tanárok, diákok és egy túltolt bicikli esete

A szakadó eső ellenére ötezer pedagógus és diák vonult fel szerdán Miskolcon a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakozva. A fáklyás felvonulás kiindulópontja az a Herman Ottó Gimnázium volt, ahol januárban a tanárok nyílt levélben panaszolták el, hogy mennyire megnehezíti az oktatást az új köznevelési törvény, a tanári adminisztráció, milyen problémát és túlterhelést jelent a Nemzeti alaptanterv, valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) által megvalósult túlzott központosítás. Tiltakozásukhoz a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és a budapesti Teleki Blanka Gimnázium is csatlakozott. Mára több száz intézmény tantestülete és számos magánszemély támogatja kiállásukat.

Kult hvg.hu

Balogék tényleg Petrást akarták kitüntetni

„2013. március 15-én a Kitüntetési Bizottság természetesen tisztában volt azzal, hogy Petrás Jánost, a Kárpátia zenekar tagját javasolja a Magyar Arany Érdemrend polgári tagozatára” – ezt közölték csütörtökön késő este az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Napközben a 444.hu írt arról, hogy a összekevertek két Kárpátia nevű együttest, és a táncházas helyett a szélsőjobboldal egyik kedvencének énekesét tüntették ki március 14-én.