Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#életfogytiglani_fegyházbüntetés

Itthon MTI

Életfogytiglant kapott a miskolci késelő

Első fokon életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a miskolci férfit, aki tavaly több késszúrással megölte egy ismerősét, majd néhány nappal később rátámadt egy idős házaspárra.

Itthon Csikász Brigitta

"Nem volt arról szó, hogy Jani az őrt megöli"

Csak át kellett volna vennie a pénzt, amiből 10-20 százalékot kapott volna a remélt 450 millióból. Úgy számolt, ha lebukik, akkor sem kell ülnie többet 3-4 évnél, amiért az egész már megéri. Ehhez képest a 2007-es tokaji pénzszállító-rablás gyilkossággal végződött, Hajdú Roland és egyik társa jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott. A volt rendőr a rablást megelőzően Dániában tanult egy népfőiskolán belsőépítészetet, emelett alkalmi munkákból viszonylag jól élt. 62 évesen, 2042-ben szabadulhat . A nagy visszhangot kiváltó bűncselekmény fővádlottja interjút adott a hvg.hu-nak.

Itthon MTI

Életfogytiglan a pénzváltót is lelövő rablógyilkosnak

Emberölés, kilenc rablás és egyebek miatt életfogytiglani fegyházra ítélték Hajba Józsefet szerdán. A rablóbanda vezetője egy pénzváltót is lelőtt, a tőle elrabolt táskában azonban alig talált pénzt, mert a lelőtt férfi azt a ruhájában tartotta.