Autó hvg.hu 2021. március. 05. 17:47

A tájékoztatási központ szerint hamisítvány az autósbolt oldalán idő előtt kijött kormányrendelet

Míg sokan a Magyar Közlönyre vártak, addig úgy tűnt, egy autóalkatrész-bolt oldalán már korábban felbukkant a korlátozások részleteit taglaló kormányrendelet. A hivatalos reagálás szerint a kiszivárgott dokumentum hamisítvány.

Hadházy Ákos posztolta ki a furcsaságot a Facebook-oldalára péntek kora délután, ami szerint egy online alkatrész-áruház oldalára már megjelenése előtt felkerült a szigorításokról szóló kormányrendelet részletes dokumentuma. Hadházy kommentálta is a történteket, szerinte az történhetett, hogy "Orbán elküldte a szöveget az autógyártóknak, ahonnan a tervezetet továbbküldték a tagoknak” – írta.

Az oldalon megjelent dokumentum, akárhogyan is került fel az autósbolt oldalára néhány részlet kivételével azonos a péntek délután a Magyar Közlönyben is megjelent hivatalos kormányrendelettel.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ ugyanakkor péntek délután azt közölte, a Hadházy Ákos által beharangozott dokumentum „hamisítvány, nem ugyanaz, mint ami a Magyar Közlönyben megjelent”.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Windisch Judit - Dezső András 2021. április. 12. 17:05

Mennyire egyedülálló a magyar modell, amely rekordszámok mellett döntött az iskolák nyitásáról?

Az európai példák azt mutatják, hogy az iskolákat csak azután kezdték el vagy kezdik el kinyitni, hogy javulnak a járványügyi adatok. Kivétel ez alól Ausztria, ahol viszont egy intenzív teszteléssel kompenzálnak és nem is állnak rosszul. Noha itthon a környékbeli országokhoz képest magas a fertőzöttségi és halálozási adat, az is igaz, hogy szinte sehol sem álltak olyan jól oltásban, mint Magyarországon, ahol azonban a jól haladó oltások ellenére még messze a nyájimmunitás.