Csak hátul hajt a nyitható tetejű új Lamborghini sportkocsi
Autó hvg.hu 2020. május. 08. 10:28

Csak hátul hajt a nyitható tetejű új Lamborghini sportkocsi

A 610 lóerős új roadster komoly vezetési élménnyel kecsegtet.

A Lamborghini 2014 elején, vagyis hat évvel ezelőtt lebbentette fel a fátylat kisebb sportautójáról, a Huracánról. A nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Audi R8-cal nem titkoltan szoros rokoni kapcsolatokat ápoló típus ráncait tavaly felvarrták, így született meg a Huracán Evo.

Az újdonság eddig háromféle változatban volt kapható. Az összkerékhajtású Evo, az összkerekes Evo roadster és a hátsókerék-hajtású Evo mellé pedig most megérkezett a csak hátul hajtó, nyitható tetejű Evo.

A keresztségben Lamborghini Huracán Evo RWD Spyder nevet kapott újdonság 5,2 literes V10-es szívómotorja percenkénti 8000-es fordulatszámon 610 lóerőt ad le, ami mellé 6500-tól lehívható 560 Nm-es nyomaték társul.

A hétfokozatú duplakuplungos automata váltós roadster 3,5 másodperc alatt lő ki állóhelyzetből 100-as tempóra, a 0-200-as sprintet pedig 9,6 másodperc alatt abszolválja a 324 km/h végsebességű járgány. Összehasonlításképp, a 640 lóerős összkerekes változat 3,1 másodperc alatt tudja le a 0-100-as gyorsulást, a végsebessége pedig 325 km/h.

Az 1509 kilogramm tömegű, vagyis az összkerekes változatnál 33 kilogrammal könnyebb Huracán Evo RWD Spyder teteje 17 másodperc alatt nyitható le, illetve csukható be, és ehhez meg sem kell állni, hanem elég 50 km/h alá csökkenteni a tempót. Az árcédulán 175 838 eurós, vagyis átszámítva mintegy 61,5 millió forintos összeg olvasható.

 

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.